close
Craciunul in lume

5 lucruri despre Targul de Craciun de la Nurnberg. CAT TE COSTA SA AJUNGI ACOLO

5 lucruri despre Targul de Craciun de la Nurnberg. CAT TE COSTA SA AJUNGI ACOLO

Targul de Craciun de la Nurnberg este de departe unul dintre cele mai interesante targuri din toate Europa, atat datorita istoriei orasului si a felului in care petrec nemtii Craciunul aici cat si datorita preturilor accesibile.

Targul de Craciun de la Nurnberg incepe pe 28 noiembrie si se incheie pe 24 decembrie, in ajunul de Craciun. Alaturi de alte orase importante precum Munchen, capitala Bavariei, si Dresda, targul de la Nurnberg este unul din cele mai vizitate de turisti in fiecare an, atat din Germania cat mai ales din afara tarii.

CAT TE COSTA SA AJUNGI LA NURNBERG:
Pentru a ajunge la Nurnberg puteti sa va rezervati bilete de pe site-ul esky.ro. La Nurnberg se poate ajunge direct, iar pretul unui bilet variaza intre 122 si 231 euro (preturile variaza in functie de perioada aleasa si companie aeriana cu care zburati). Cea mai ieftina cazare la Nurnberg va costa doar 29 euro pe noapte, ceea ce inseamna ca va mai raman bani de cheltuit si pentru alte mofturi prin oras.

nürnberg - christkindlmarkt

5 LUCRURI INEDITE DESPRE TARGUL DE CRACIUN DE LA NURNBERG
– Este printre cele mai vechi astfel de targuri din Germania, organizat pentru prima data in secolul al XVI-lea.
– Potrivit unui document istoric, datand din 1737, inca din acea vreme erau prezenti la targ sute de mesteri artizanali
– Astazi, peste 180 de mesteri artizanali sunt prezenti an de an in Piata Mare din Nurnberg pentru a-si vinde comorile minutios lucrate de Craciun, in casutele lor colorate in alb si rosu
– La targ veti putea admira omuletii din prune (Zwetschgenmännle), una dintre traditiile locale. Practic, se realizeaza diversi omuleti cu diferite meserii (pianisti, electronisti etc) din prune
– Rauschgoldengel. Retineti acest nume pentru ca este cel mai cumparat obiect de la targ. Este Ambasadorul Craciunului, un inger auriu inventat in Nurnberg.

Sursa foto: blog.esky.ro; frankentourismus.com

Tags : craciuntarg de craciuntargul de craciun de la nurnberg
Craciun

The author Craciun

Leave a Response