close
Craciunul in Argentina

Craciunul in Argentina

Daca vreti sa petreceti sarbatorile intr-o tara calda, puteti alege Argentina. Situata in America de Sud, Argentina este ca marime a doua tara din America de Sud. Buenos Aires, metropola si totodata capital tarii este situata pe coasta de sud-est a continentului, un avantaj pentru iubitorii de mare. Temperatura medie anuala este de 17,70C iar cea mai calda luna este ianuarie cu o temperature medie zilnica de 25,10C.

Pregatirile pentru Craciun incep inca din Noiembrie. Majoritatea locuitorilor sunt de origine romano-catolica asa ca celebreaza si cele 4 duminici de Advent. Casele sunt decorate cu lumini si coronae cu flori verzi, aurii, rosii si albe iar ghirlande albe si rosii sunt puse la usi. Pomul de Craciun se impodobste in data de 8 Decembrie iar in el se pun bile de bumbac care reprezinta zapada. Bradul nu este neaparat cel folosit pentru a fi impodobit, orice copac poate fi transformat in pom de Craciun. Alaturi de pomul de Craciun, in Argentina vei descopoeri scena nasterii sau “pesebre”.

Masa de Craciun este servita in seara de Ajun. Datorita vremii calduroase, aceasta poate fi servita in gradina sau la un gratar. Printre mancarurile polulare se numara curcanul sau porcul preparate la gratar, rosii umplute si paini de Craciun si budinci precum “PanDulce” sau Panetone.

La miezul noptii te vei putea bucura de un frumos foc de artificii. Oameni participa la slujbele organizate la miezul noptii sau raman acasa aprinzand artificii si bucurandu-se de cadourile de sub pomul de Craciun.

Daca va plac lampioanele, aflati ca dupa miezul noptii, in Argentina, cerul este luminat de astfel de globuri de hartie. Majoritatea isi petrec noaptea in jurul mesei, alaturi de familie si de prieteni iar in ziua de Craciun se odihnesc.

Daca alegeti sa petreceti Craciunul in Argentina, nu uitati sa urati “Feliz Navidad!” in loc de “Craciun Fericit!”.

Pretul unei vacante de 7 nopti in “Parisul Americii Latine” este de 1360 euro, pentru o persoana.

 

sursa foto: ohanyantigran.blogspot.com

Tags : argentinacraciunul in argentina
Craciun

The author Craciun

Leave a Response