close
Craciunul in Spania

In Spania, majoritatea familiilor iau cina de Craciun inainte de a merge la slujba de la miezul noptii. Felul de mancare traditional se numeste Pavo Trufado de Navidad si consta in curcan umplut cu trufe. In unele regiuni din nord-vest, felul de mancare principal include fructe de mare si peste.

Dupa slujba de la miezul noptii, oamenii ies pe strazi cu torte aprinse, cantand si batand la tobe. Un proverb spaniol este “Esta Noche es Noche Buena-, Y nu Es Noche de dormir”, care înseamnă “In seara asta este noaptea cea mare și nu este timp pentru a dormi!”. Câteva limbi diferite sunt vorbite în diferite regiuni din Spania. În spaniolă fericit / Merry Christmas se spune “Feliz Navidad”; în Catalană este “Bon Nadal”; și în galiciană “Bo Nadal”.

Pe 28 decembrie, spaniolii sarbatoresc ‘Día de los santos inocentes’ . Aceasta zi seamana cu ziua de intai aprilie la noi. Oamenii se pacalesc unii pe altii cu glume si povesti si tot in aceasta zi spaniolii isi amintesc de copii ucisi la ordinul regelui Irod.

Anul Nou este numit “Nochevieja” sau “Noaptea veche”, iar traditia spune ca trebuie sa mananci cate o boaba de strugure pentru fiecare dintre cele 12 batai ale ceasului, atunci cand este miezul noptii. Fiecare boaba de strugure reprezinta o luna din an, iar daca le mananci pe toate inseamna ca anul tau va fi unul norocos.

In Spania, ziua de Boboteaza se numeste ‘Fiesta de Los tres Reyes Mages’ si aceasta este ziua in care copiii primesc cadourile. Spaniolii sarbatoresc in aceasta zi, momentul in care cei trei magi au adus daruri Pruncului Iisus. chiar si darurile primite de Craciun se desfac tot in aceasta zi.

sursa foto: spanishsabores.com

Tags : anul nou in spaniacraciunul in spania
Craciun

The author Craciun

Leave a Response