close
Cum se sarbatoreste Craciunul in Mexic, Filipine, Australia si alte tari

Magia Craciunului cuprinde intreaga planeta. Vestea nasterii lui Iisus Hristos ajunge din Filipine pana in Hawaii, din Melbourne pana in Oslo, din Buenos Aires si pana in Tokyo.

Cu totii ne uitam incantati pe calendar si abia asteptam sa vina Craciunul. De asemenea, odata cu sarbatorile de iarna ne apuca si o oarecare melancolie ce ne face mai curiosi in legatura cu felul in care sarbatoresc ceilalti pamanteni Craciunul. Ne uitam adesea pe harta si simtim magia Craciunului indiferent de locul unde punem degetul pe harta.

MEXIC
In cele mai multe orase mexicane, vestitorii umbla din poarta in poarta cu fotografiile lui Iosif si Maria pentru a anunta nasterea lui Iisus Hristos. Un lucru interesant legat de Craciunul din Mexic este faptul ca aici in luna decembrie abia ce incepuse deja vara, fapt pentru care decoratiunile specifice zonelor mai friguroase (instalatii luminoase sau pomi impodobiti) lipsesc in aceasta tara, dar sunt inlocuite cu alte elemente de design care aduc culoare sarbatorii.

AUSTRALIA
Australienii sarbatoresc Craciunul pe plaja, in bikini. Cam asta fac si argentinienii de fapt, deoarece si aici este cald in timp ce noi dardaim de frig.

FILIPINE
O tara crestina intr-o lume asiatica, Filipine sarbatoreste, daca va vine sa credeti, asa cum sarbatoresc majoritatea europenilor Craciunul, chiar daca se afla la mii de kilometri departare de civilizatia crestina.

ITALIA

Iti imaginezi sa mananci in noaptea de Revelion linte in loc de struguri pentru a avea un an imbelsugat? Ei bine, italienii asta fac! Toti se reunesc la masa principala de Anul Nou si mananca linte.

GERMANIA
Nemtii sunt destul de scrupulosi si rigizi chiar si in noaptea de Craciun. Craciunul pentru copiii din Germania semnifica rigoare: acestia nu isi pot lua cadourile de la Mosul din cizmulite pana nu aud sunetul clopotelului la usa, si chiar daca au auzit sunetul clopotelului, nu vor putea deschide cutia cu cadouri pana nu canta „Noaptea de vis”.

sursa foto: 123rf.com

Tags : craciunulcraciunul in australiacraciunul in lumecraciunul in mexic
Craciun

The author Craciun

Leave a Response