close
FOTO. IDEI – Cum sa ai un Craciun ecofriendly

De Craciun ai motive si mai mari sa fie ecofriendly (prieten cu ecologia) in primul rand datorita forfotei care se creeaza cu ocazia acestei sarbatori din cauza consumului si alergarii dupa produse cat mai iesite din tipar.

Becurile din instalatiile de Craciun pot fi inlocuite de ecologicele LED-uri, pungile si cutiile de cadouri, dupa ce au fost deschise, trebuie in continuare aruncate facand o separare a deseurilor (hartia la hartie, plasticul la plastic etc), cat despre economisirea bugetului, speram ca stii deja ca este in avantajul tau sa nu dai banii pe orice iti fura ochii.

LED-urile sunt o varianta ideala pentru pomul de Craciun pentru ca se incalzesc mai putin decat becurile incandescente, lucru care este important mai ales pentru evitarea unui incendiu, dincolo de latura eco.

Evita sa folosesti lampile la usa de la intrare. Este suficient cat gaz consumi pentru a te incalzi iarna si cata eletricitate pentru a tine pomii luminati

Si de Craciun, se recicleaza la fel: ambalajele de cadouri din hartie la hartie, cele din plastic la plastic

Urmatorul sfat este cel mai greu de urmat: Cumpara strictul necesar. Stim ca tentati sa cumperi orice este frumos ambalat, mai ales de Craciun, este mare, dar gandeste-te ca aceasta sarbatoare va trece in cateva zile si tu vei ramane fara banuti

sursa foto: 123rf.com

Tags : craciuncraciun ecocraciun ecofriendly
Craciun

The author Craciun

Leave a Response