close
Mos-Craciun-din-capsuni-si-frisca

Majoritatea copiilor il asteapta de Craciun, bineinteles, pe Mos Craciun. Acestia stiu ca daca au fost cuminti pe parcursul anului, mosul le va aduce daruri pe care le va lasa in ghetutele lor lustruite care vor sta in pragul usii sau pe pervaz ori sub brad. Daca nu au rabdare pana sa vina Mosul, il poti aduce chiar tu in miniatura, sau chiar mai multi mosuleti, pe deasupra si dulci.

Ingrediente necesare
– Capsuni
– Smantana/iaurt natural sau frisca
– Bilute de ciocolata pentru ochi

Principala problema a acestui platou dulce cu fratiorii lui Mos Craciun consta in a gasi capsuni proaspeti in aceasta perioada a anului. Daca ai avut noroc sa gasesti capsuni in supermarketuri, taie capsunii in cate trei bucati fiecare: prima parte va fi cea pe care o vei elimina (taie frunza capsunelui), a doua parte va servi drept corpul lui Mos Craciun iar a treia parte va reprezenta caciula acestuia.

Apoi, ai nevoie de smantana tare sau frisca intarita pentru a realiza barba, fata si puful de la caciula. Poti aseza frisca sau smantana cu ajutorul unor tije, iar pentru ca Mos Craciun sa si vada, pune-i ochi din mingiute mici de ciocolata (incearca daca nu reusesti sa tai doua bucatele rotunde de ciocolata si drajeuri de cacao).

Aranjeaza mascotele dulci intr-o farfurie pe un platou, insa inainte de asta, ”stropeste” bine platoul cu niste fulgi de nea, adica zahar praf vaniliat si zahar cristal pentru a reda stralucirea zapezii. Speram ca v-a placut aceasta idee si va dorim sa va fie de folos in timpul pregatirilor pentru sarbatori!

Tags : figurine mos craciunmos craciunmos craciun din capsuni si frisca
Craciun

The author Craciun

Leave a Response