close
christmas eve

Ajunul Craciunului are numeroase traditii si obiceiuri in toate colturile lumii. Poate ca cel mai popular obicei este este mersul la biserica pentru a sarbatori Nasterea Domnului Iisus Hristos. In multe tari catolice cum ar fi Spania, Italia sau Franta, acesta este un lucru esential si extrem de important pentru crestini. Desigur, si pentru ortodocsi slujba Nasterii Domnului este foarte importanta si numerosi crestini sunt prezenti in dimineata zilei de Craciun la biserica.

Masa din seara de Craciun este de asemenea o traditie peste care nu putem trece cu vederea. Bucate care mai de care mai delicioase sunt preparate si impartite alaturi de cei dragi in fiecare familie. In tari precum Belgia, Lituania sau Finlanda, oamenii iau masa de Craciun si apoi merg la slujba.

Ajunul Craciunului este ziua in care locuitorii uneor tari precum Germania, Suedia si Portugalia fac schimb de cadouri. Probabil ca Mos Craciun ii are pe o lista speciala si le livreaza surprizele mai devreme! Daca tot a venit vorba despre Mos Craciun, aceasta este cea mai ocupata zi din an pentru el. Povestea spune ca Mos Craciun calatoreste in Ajunul Craciunului aproximativ 335 de milioane de km pentru a ajunge la fiecare casa de pe Pamant.

In multe tari europene Ajunul Craciunului este ziua in care bradul se aduce in casa si se impodobeste cu globuri, beteala si lumini.  Traditia spunea ca in fiecare casa trebuie sa se gaseasca in seara de Ajun vasc pentru a proteja familia de spiritele rele si pentru a aduce noroc.

In seara de Ajun copiii merg cu colinda si primesc bani, mere sau covrigi in schimbul cantecelor crestine cu care bucura familiile la care ajung. Exista supersitii cum ca la mijlocul noptii, animalele ingenuncheaza pentru a-l slavi pe Iisus care se naste.

sursa foto: livewallpapers.org

Tags : ajunul craciunului in lumeseara de craciuntraditii in ajunul craciunului
Craciun

The author Craciun

Leave a Response